Uiterlijk

 Harmonisch gebouwde middelgrote keesachtige hond met staande oren in verschillende kleuren (wit, witgevlekt en leverkleurig uitgesloten)

  • Schofthoogte: Reuen: 52 – 60 cm, Teven: 48 – 56 cm
  • Gewicht: Reuen: 23 – 32 kg,Teven: 18 – 26 kg

Het lichaam van de Eurasier is iets langer dan hoog. De snuit en schedel zijn ongeveer even lang. De kop niet te breed en wigvorming. Wanneer je met je hand over de neus richting de oren naar boven gaat, voel je een duidelijke groef in het voorhoofd, en aan de achterkant van de kop een knobbel. De stop is niet duidelijk ontwikkeld.

Neus middelgroot en zwart en naar de neuspunt toe geleidelijk aan smaller. De eurasier heeft een rechte neusrug en een rechte onderkaak. Lippen zijn strak en zwart van pigment. Krachtige kaak met een brede onderkaakboog, krachtig, volledig gebit (42x). Een Schaar of tanggebit.

De ogen van de ideale Eurasier zijn donkerbruin, middelgroot, niet te diep liggend of uitpuilend, iets schuin geplaatst, de randen van de ogen sluiten strak aan en zijn zwart.(bij een lichte hond alsof er eyeliner is gebruikt om het oog!) 


 

De vacht

De Eurasier heeft een dichte onderwol over het hele lichaam, met een middellange los aanliggende bovenvacht. Beharing op snuit, gezicht, oren en voorzijde van de poten is kort. Staart en achterzijde van voor en achterpoten met langere haren begroeid. De hals heeft iets langer haar dan op de rest van het lichaam, maar mag geen manen vormen. De haarlengte moet de verhoudingen van het lichaam niet verhullen.

De vacht dient gemiddeld 1 keer per week geborsteld te worden, maar in de ruiperiode wanneer de onderwol loslaat zal dit meerdere keren per week zijn. De Eurasier verhaart als hij gezond is de rest van het jaar door weinig. Overmatig borstelen werkt overmatige verharing in de hand. Wel moeten de broek, de achterkanten van de poten de staart en de zachte haartjes achter de oren klitvrij worden gehouden, anders gaat de vacht hier vervilten hetgeen tot problemen kan lijden. Pups moeten aan de wekelijkse borstelbeurt vroeg worden gewend.

Yuli werd beste teef op de clubmatch 2004
Yuli werd beste teef op de clubmatch 2004

Showresultaten.

Dankzij de "handlers" Kelly van Holst en Naomi Stegman werd Yuli in 2007 na het behalen van zowel de BOB op de Winner en de BOB op de Tentoonstelling voor de Pool en Keesachtigen (K&Pshow) Nederlands kampioen.

 

Yuli heeft verder in Dortmund in 2004 meegedaan met een tentoonstelling waar ze een SG (Zeer Goed) behaalde en verder nog een aantal Nederlandse tentoonstellingen waar ze altijd een U heeft gekregen.