Yuli

Ik ben B-Yuli vom Sternmorgen, ze noemen me meestal Yuli maar ook wel Yuul of Lulu!

 

Ik ben geboren op 10 november 2002 in Weitefeld, Duitsland in een mooie bergachtige streek die "Westerwald"heet.

 

 


Ik ben een rasechte Eurasier, gefokt volgens de voorwaarden van de IFEZ bij de EKW. Eén van de drie bij de VDH aangesloten Eurasier verenigingen in Duitsland. Mijn fokker heeft haar uiterste best gedaan om mij zo goed mogelijk voor te bereiden op mijn nieuwe leven in Nederland....

Cimba
Cimba

 

Hier links, dat is mijn moeder, ze heet Cimba von Strassenhaus.

Ze werd geboren op 15 mei 1996.

 

Ik lijk qua kleur wel heel veel op mijn moeder vinden jullie niet?

 

 

In maart 2012 is ze overleden.

Ze werd bijna 16 jaar oud.

 


 

 

En dit is mijn vader, Bosse von Tor zur Welt. Hij is in op 2 augustus 1999 geboren. Toen ik geboren werd was hij 4 jaar oud.

 

 

 

 

Bosse
Bosse

In het nest was ik met 3 broers en 3 zussen.

  • Mijn broers heetten Basko, Bommel en Bonnie.
  • Mijn zusjes werden B-Cara, B-Zyra en Bakira genoemd.

Ik was de enige in het nest die vanaf het begin dezelfde vacht kleur als mamma had. De andere pups waren donkerder, een beetje zoals mijn papa.

 

Later heb ik mijn zusje Zyra weer terug gezien en die was bijna dezelfde kleur rood als ik geworden......

Mijn broertje Bonnie was Wolfsgrijs geworden. (ook mooi) De rest is zover ik weet de kleuren van papa geworden.

Foto's van mijn famlieleden kun je vinden op de fotopagina!

Medische onderzoeken: 

Zoals door de rasvereniging gevraagd werd, hebben wij Yuli laten onderzoeken op erfelijke afwijkingen die binnen het ras bekend zijn: 

Heupdysplasie: de uitslag was heel goed, HDA met een Norberg waarde van 40

Patella Luxatie: ook hier de perfecte score ; Patella vrij

Oogafwijkingen: Yuli heeft geen erfelijke oogafwijkingen en is vrij van Distichiasis. 

Schildklierafwijkingen: Yuli is meerdere malen met een frequentie van ong. anderhalf jaar tussendoor onderzocht op schildklierafwijkingen. De uitslag was steeds prima. 

 

Overige gezondheid:

Op wat kinderziekten na, zoals groeipijn met een maand of 5/6,, 2 maal een kennelhoest besmetting (zeg maar griepje) een keer een oorontsteking en een blaasontsteking heeft Yuli eigenlijk geen gezondheidsproblemen gehad tot een leeftijd van ongeveer 8 jaar. 

 

Rond die leeftijd heeft ze zich een keer verstapt en liep ze moeilijk. Later bleek ook dat ze een lichte hernia heeft, die zo nu en dan de kop op steekt. Dit beinvloed haar leven weinig. Ze krijgt hiervoor een paar dagen medicijnen en we doen een paar dagen rustig aan. Daarna kan ze weer gewoon met de normale wandeling mee. 

 

Toen Yuli een jaar of 9 was, deed ze mee met een tentoonstelling in Duitsland. De keurmeester wilde haar tanden zien en schrok, in haar mond zat ineens een dikke bult! Thuisgekomen dus meteen naar de dierenarts, die de bult (een epilude) direct heeft verwijderd. 

 

Toen Yuli 10.5 jaar oud was, kreeg ze gezelschap van Rifka, een Eurasierpup. Vanaf dag 1 hield ze de pup goed in de gaten en "moederde"over haar. Ze vond het leuk om met Rifka te spelen en genoot zichtbaar van een maatje in huis.

Elke dag liep ze samen met Rifka en regelmatig ook met Tessa haar beste vriendin  mooie wandelingen in de parken rond ons huis en op de heide. 


Bijna een jaar later, eind april 2014 liet ze ons schrikken omdat ze ineens blind werd.

Men dacht aan een tumor, want met haar ogen was niets aan de hand volgens de oogspecialist. Ze kreeg prednisolon. Echt tevreden met het resultaat waren we niet. Het leek een aflopende zaak en half mei stonden we op het punt om haar te laten gaan. 

De dierenarts waar we toen terecht kwamen ontdekte echter dat ze een zware luchtweginfectie had opgelopen (waarschijnlijk omdat de prednisolon de werking van haar immuunsysteem onderdrukte) en constateerde dat ze een herseninfarct had opgelopen. Na bloedafname bleek dat het geen hersenbloeding maar een stolsel was die op haar oogzenuw drukte en ook de verlamming in haar gezicht veroorzaakte. 

Ruim een maand later, begin juni 2014 kon ze na een paar weken gebruik van bloedverdunners ineens weer zien. Na de aanvankelijkelijke diagnose van een tumor was dit wonderbaarlijk. Ze knapte pijlsnel op en kreeg een verjongingskuur. Ze was in die tijd onvermoeibaar speels en vrolijk. 


We hebben nog een half jaar een vreselijk leuke tijd gehad met Yuli de bejaarde pup en Rifka, al zorgde de bloedverdunners voor wat nare bijverschijnselen zoals neusbloedingen.

Eind december 2014 leek ze ineens heel snel achteruit te gaan. De ene dag liep ze nog mee over de heide, de volgende dag was ze moe en lusteloos. De neusbloedingen leken te verergeren en ze leek hoofdpijn te hebben. Ze trok zich van ons terug en een doktersbezoek mocht niet meer baten. 

Ze is in onze armen ingeslapen op 23 december 2014.  Ruim 12 jaar oud. 

 

Samen met Rifka hebben we afscheid genomen en haar naar het crematorium gebracht. Daar is ze individueel gecremeerd.  We zullen haar missen.....