Het nieuwe jaar...

Op 1 januari werd Rifka 9 maanden oud. Twee weken later ontdekte we dat ze loops was geworden, dat was op 14 januari. De meeste Eurasier teefjes zijn voor het eerst loops tussen de 5 en de 9 maanden. Rifka was dus een beetje aan de late kant. Maarrrr... Ze was dan ook wel errug loops. Yuli's loopsheid verliep meestal vrij rustig. Ze begon met wat vaker plassen en de reuen gingen wat langer ruiken en dan vond je het eerste bloeddrupje. De heren werden door Yuli vakkundig uit de buurt gehouden. Ze liep rond met een wat in zichzelf gekeerde blik, weinig belangstelling voor haar omgeving. Pas na een dag of 10 begon ze om zich heen te kijken of er misschien een leuke reu rondliep en daar liep ze dan bij voorkeur parmantig op af. Helaas liet Yuli zich nooit dekken, dus hield het verhaal daar op.

Rifka echter is vanaf dag 1 van haar loopsheid geinteresseerd in de omgeving. Ze heeft haar neus in de lucht en heeft eerder door dan ik wij dat er een reu aankomt. Blijkbaar ruikt ze ook bijzonder lekker, want de reuen kwamen van dag 1 af van heinde en verre aangesneld om de dame het hof te maken. Er zat er zelfs eentje voor het hek, toen we s'ochtends uit wilden gaan. (was wel haar vriendje, dus misschien had ze wel met hem afgesproken)

Na een dag of 10 aan de lijn lopen, met een loopse Rifka, besloot ook Yuli dat het tijd werd om loops te zijn. Ze was al 2 jaar niet meer loops geweest, maar blijkbaar was het nu toch tijd....

Wat een feest om met twee eigenwijze Eurasier dames aan de lijn te lopen.

Gelukkig was Rifka keurig na 21 dagen loops af... En Yuli een paar dagen later.

Reactie schrijven

Commentaren: 0