week 27 tot week 32

Rifka blijft goed groeien. Je ziet als je de foto's bekijkt dat het puppylichaam langzaam veranderd in een "grote honden"figuur. Haar borst kas wordt dieper, haar buiklijn lijkt de gewenste "iets opgetrokken lijn" te krijgen en haar staart wordt steeds voller met langere haren. Ook haar heupen krijgen ook wat meer vrouwelijke vormen. Wat blijft is haar guitige koppie met de zachte rode haartjes, alhoewel deze bij ieder borstelbeurt iets minder worden. Ook de frizzels haartjes langs haar oren blijven. Ik denk dat ze inmiddels ook een volgroeid gebit heeft. Flinke bek met spierwitte tanden, die ze graag gebruikt ook.

Haar gewicht is begin november 19 kilo. Ze is dan ongeveer 52, 5 cm hoog. Daarmee is ze net iets groter dan Yuli.

We horen van de zusjes van Rifka dat die inmiddels al loops zijn geworden. Rifka nog niet, alhoewel ze wel wat lekkerder lijkt te ruiken voor de heren.

 

Qua gedrag lijkt ze na een korte periode van vrij sterke terughoudendheid naar vreemde mensen toe, de laatste weken weer iets meer uit haar schulp te kruipen. Ik zet haar niet onder druk en vraag mensen om als ze niet uit zichzelf naar hen toe komt, haar ook niet te dwingen. Contact moet ze zelf opnemen, en dat laat ik hen belonen.

Blaffen doet ze nog steeds. In dit opzicht is ze heel anders dan Yuli. Ze kan soms gewoon op de bank zitten, ons aankijken en dan gezellig een stukje te gaan woefen.

Wat ook heel anders is, is dat Rifka het heerlijk vind om aangeraakt te worden door ons. Ze komt altijd voor een knuffel en geniet van ieder lichamelijk contact. Wat een verschil met Yuli!! Het zijn twee uitersten, maar allebei heerlijke meiden!

Reactie schrijven

Commentaren: 0