Rifka komt bij ons, de eerste dag

Op 10 juni zijn we Rifka gaan halen. Het was prachtig weer en we werden hartelijk ontvangen door fam. König (fokker von Barschlüte)  Rifka lag samen met moeder (Alraune) oma (Cosima) en halfzusje (Catoki) op ons te wachten aan de voorkant van de voormalige boerderij. We zijn om het huis heen gelopen en achterin de boomgaard hebben we in de schaduw van de fruitbomen heerlijk wat gegeten en gedronken. Rifka speelde ondertussen verstoppertje in het gras en zo nu en dan hoorden we "plons". Rifka houdt van zwemmen, zei Diana König. Een echte waterrat.

We hadden voor Rifka een mooi tuigje meegenomen dat we alvast omdeden, om te kijken hoe ze hierop zou reageren. ... Nou.. dat vond ze maar raar. Maar na een paar minuten was ze al gewend en werd ook het tuigje meegenomen met een hernieuwde plons in het water. Na een uurtje te hebben gezeten en gepraat en met Rifka te hebben geknuffeld (ze is heel toegankelijk voor vreemden) hebben we haar aangelijnd en zijn we langs de weg naar het uitlaatstuk gelopen. Alhoewel het eigenlijk de eerste keer was dat ze aangelijnd aan haar tuigje meeliep, ging dit super goed. Ze liep keurig mee, al keek ze zo nu en dan even om, ...  Aan het eind van de middag hebben we Yuli en Rifka samen op de achterbank gezet en ben ik erbij gaan zitten. Rifka heeft heerlijk op mijn schoot liggen slapen terwijl Yuli er naast lag. We zijn twee keer gestopt. Plassen deed Rifka keurig  op een grasveldje op bij de parkeerplaats, poepen 20 meter verder. Als er een auto langskwam ging ze op haar achterste zitten en keer er geinteresseerd naar.

Omdat we toch wel wat honger kregen zijn we net over de grens bij Oldenzaal bij de M op het terras gaan eten, ff de buik vullen. Rifka en Yuli samen naar binnen. In het restaurant natuurlijk wel heel spannend, al die geluidjes en mensen. Maar ook hier, even tussen de benen op haar achterste zitten en de omgeving geinteresseerd in zich opnemen. Daarna nog even een plasje gedaan op de groenstrook en naar huis.

Thuisgekomen was daar natuurlijk de ontmoeting met de katten. Rifka aan de lijn, de katten alle ruimte gevend om het van een afstandje te bekijken. Voordat we naar bed gingen nog een avondwandelingetje door de straat gemaakt, vergezeld door Olle , de rode kater, die alles van een afstandje nieuwsgierig bekeek. Ook hier deed Rifka steeds hetzelfde bij het zien van iets nieuws ging ze rustig op haar billen zitten om te kijken. Daarna naar bed. Slapen in de tent die we voor Rifka hadden opgezet lekker naast het bed. Ze was moe. Een hele nacht geslapen. Om 7 uur werd ze wakker en kefte kort'Ik moet eruit". Dus toen even een plasje in de tuin... Valt niet tegen, die eerste nacht zonder problemen. Het ziet er naar uit dat ze een goede blaascontrole heeft.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    yolanda (maandag, 17 juni 2013 11:38)

    Leuk om te lezen.Leuke naam.
    Groetjes