tot 9 maanden...

Rifka wordt nu echt al een grote dame. Ze is groter dan Yuli en nu de 20 kilo gepasseerd. Was ze vorige maand aan de voorkant nog wat onderbouwt, nu lijkt het alsof haar schoft (zeg maar het punt tussen de schouderbladen) omhoog komt tenonpzichte van haar achterste. 

Ze heeft ondertussen ook een korte "eigenwijzer dan eigenwijs"periode gehad. Tot voor kort liep ze nooit echt ver weg, alhoewel ze wel iets verder uit de buurt ging dan Yuli deed. Maar ineens was ik haar kwijt. Bleek dat ze het grasveld overgestoken was en de weg en lekker op Hoogte 80 aan het rondhollen was.  Ik schrok natuurlijk wel heel erg. Ze had wel aangereden kunnen worden!  Dus maar een week of 2/3 strak aan de lijn in de buurt rondlopen. Ik gebruikte hiervoor de flexilijn, wat ik normaal een rotding vindt en alleen gebruik als Yuli loops was. Maar voor wegloophondjes en terugkomen oefenen is het wel handig. 

 

Rifka kàn heeeel netjes aan de lijn lopen. Maar samen met Yuli lijkt het soms een wedstrijdje te zijn, om mij uit elkaar te trekken. Yuli wil de ene kant op, en Riffie de andere... pfff. Ook dat moeten we weer goed oefenen. Ze weet het wel, alleen... alles is zoooo leuk. 

 

De verschillen in karakter tussen Yuli en Rifka worden ook steeds duidelijker. Yuli is een van nature een hond die er vanuit gaat dat iets dat vreemd is, in principe foute boel is, totdat het tegendeel bewezen wordt. Rifka het tegenovergestelde. Nieuwe dingen zijn OK, tenzij het iets onaangenaams blijkt te zijn. Ook vreemde mensen zijn best interessant, ze is erg nieuwsgierig, maar ook wel voorzichtig. 

 

Rifka is niet bang voor vuurwerk, ook dat benaderd ze met interesse (best eng) Yuli is al jaren lang bang voor vuurwerk. Was ze als pup ook niet, maar is dit langzaam geworden. Gelukkig hebben we door het gebruik van de Thundershirt hier een goede oplossing voor gevonden. 

 

Yuli is geen jager. Rifka is gek op achter bewegende dingen aanrennen. Dit is toch wel wat meer jacht, hetgeen we in goede banen moeten leiden. 

 

Yuli was een moeilijke eter Rifka vind alles lekker. 

 

Yuli heeft een persoonlijke space, Rifka is een hondje dat eigenlijk het liefst tegen je aankruipt en ook heel duidelijk om lichamelijke aandacht vraagt. Ze gaat dan naast je zitten en legt een poot op je schouder of je schoot Als je geluk hebt, krijg je een amicale lik in je gezicht. Heb je pech, blaft ze liefdevol in je oor.. 

 

Rifka is nu bijna 9 maanden oud, maar is nog niet loops geweest. Althans, we hebben het niet gezien...

Oja. Op de foto's zijn ook weer wat nieuwe dingen te zien, zoals de eerste keer dat Rifka mee ging naar het strand en de zee. Dat vond ze (zoals wel te verwachten was) geweldig!!  En de allereerste sneeuw. Het was niet veel, maar ze vond het wel leuk om even in de sneeuw te rennen. Gek wit spul. Helaas was het maar van korte duur. Hopelijk komt er nog een leuk pak sneeuw voor Rifka om in te spelen samen met Yuli... 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0