week 21 tot en met 26

Als het lekker weer is profiteren we van de mooie omgeving en samen met Tessa en Brigitte gaan we ook kijken of het ons lukt om op de heide te picknicken. VOor Rifka is dit een flinke uitdaging, want dat lekkere eten zo onder haar neus?? Dat is toch wel heel moeilijk.

Eind augustus hebben we in park Mariendaal ook een Eurasier wandeling georganiseerd. Het was lekker weer, ondanks de slechte voorspellingen van omweer. Rifka 's halfzusje en haar fokster en Rifka's zusje Djeanny die allemaal in Duitsland wonen kwamen ook mee wandelen. Wat een leuk weerzien!

Rifka blijft natuurlijk flink groeien en haar kleur blijft ook veranderen.

Op de puppycursus leren we allerlei leuke dingen. Naast natuurlijk de dingen die iedere hond moet kunnen, zoals netjes aan de riem lopen. We krijgen een introductie tot Flyball en we leren ook een spelletje "puppy in de box".

Half september gaan we voor het eerst naar het buitenland op vakantie. Een lange rit van bijna 10 uur naar het huisje dat we gehuurd hebben. Rifka vind het daar geweldig. Het huisje is een hondenparadijs, de tuin loopt zo het bos in waar ze naar hartelust kan spelen en rennen, sporen volgen en natuurlijk het water in, want het is vlak bij het meer.

Het was een heerlijke vakantie waar Rifka zich ontzettend goed gedragen heeft in een situatie die voor haar onbekend was. S'nachts kon ze namelijk niet bij ons slapen, omdat wij op een zolderkamer met een stijle trap naar boven sliepen. Rifka en Yuli sliepen samen in de keuken vlak onder ons... De eerste nacht was het een beetje piepen, maar de nachten daarna ging het heel goed.

De band tussen Yuli en Rifka wordt steeds hechter. Ze doen alles samen en het lijkt alsof Yuli het ook eigenlijk wel prettig vind om eenn honds huisgenootje te hebben. Rifka daagt Yuli steeds vaker uit en Yuli neemt de uitdaging ook steeds vaker aan. Lekker samen rennen!! Goed voor Yuli's conditie.

Reactie schrijven

Commentaren: 0