tot en met week 20

Helaas kregen we het bericht dat Elisabeth tijdelijk uit de running is, waardoor we even geen puppyles hebben. Heel jammer, maar goed, haar gezondheid gaat voor. Dus we duimen dat het snel beter gaat en we weer aan de slag kunnen.

 

Rifka blijft groeien en haar vacht begint langzamerhand een wat minder egale kleur aan te nemen. Boven op haar rug ontstaat een donkere baan, en ook op haar poten komen donkerdere aftekeningen. Haar staart heeft nog langer haar gekregen en de zwarte haren die eerst niet zo goed zichtbaar waren op de 2 zwarte staartplekken die eigenlijk alle jonge eurasiers hebben na, komen steeds nadrukkelijker naar voren. De kleur van de staart zelf wordt lichter, maar de onderwol lijkt toch wel vrij rood te zijn.

 

Zo kijkend denk ik nu dat ze op haar vader Leo gaat lijken qua kleur, maar dat ze de lichaamsbouw van haar moeder heeft.

 

Haar favorite spelletje is rennen, rennen en rennen... en rennen met iets in haar bek. Ze pakt in haar beweging regelmatig iets van de grond dat ze een paar meter mee neemt en dan weer laat vallen.

 

Haar tandenwissel is goed doorgezet. De kiezen achterin zijn er bijna en ook de punttanden aan voorkant zijn nu duidelijker zichtbaar. Ze vindt het lekker als je met je hand in haar bek die plekken waar kiezen of tandjes doorkomen even masseert.

 

Met Yuli gaat het ook goed samen, Yuli heeft duidelijk haar regels bepaald en Rifka ondwerpt zich aan het regiem van koning Yuli. Yuli hoeft steeds minder op haar strepen te staan, Rifka checkt altijd even of Yuli het Ok vindt. Maar soms.... dan gaat ze in haar jeugdig enthousiasme even aan de regels voorbij. En dan moet ze het ontgelden. Yuli springt er dan bovenop en zij gilt (balkend als een ezeltje) de hele boel bij elkaar. Je zou denken dat er ik weet niet wat gebeurd, maar eigenlijk valt dat nogal mee. Soms laat ze soms haar plasje lopen!!

 

Katten

De band tussen Rifka en de katten ontwikkeld zich ook. Waren katten eerst wezens waar je vooral geinteresseerd achteraan kon lopen en die iets lekkers in de kattenbak achterlieten... Rifka geeft ze regelmatig een lik over de kop. Ook als de oude kater zich niet lekker voelt (bijv. overgeeft) kom Rifka erbij kijken en soms geeft ze hem dan een lief likje over zijn koppie, alsof ze wil zeggen: "komt goed schatje"!! (maar dan is het zaak om haar in de smiezen te houden, want dan wil ze ook heel graag hetgeen dat Knutt eruitgegooid heeft proeven, eeeeeek!!)

Aan het eind van de 19e week hebben we Rifka voor rabies laten enten. Rond de 5 /6 maanden is het immuunsysteem van een pup zo goed als volgroeid. We willen graag dat ze mee gaat naar het buitenland, dus dan is het nodig. Ik wilde deze enting, v.w. de mogelijke heftige bijwerkingen niet vroeger geven en zeker niet samen met een andere enting.

In ieder geval is ze daar goed doorheen gekomen, al leek ze een dag of wat erna licht aan de diarree te zijn.

 

Inmiddels hebben we ook iemand gevonden die de puppylessen overneemt: Kim. Een gezellig jonge dame die heel enthousiast ons allerlei oefeningen liet doen (wat vooral leuk was is dat we alles met Yuli en Rifka samen deden!!)

 

Helaas begaf onze camera het ineens, dus hebben we een week zonder moeten doen, in afwachting een nieuwe. Het is nu nog een beetje uitproberen wat de nieuwe camera allemaal kan en doet.. Maar de laatste foto serie (vanaf Rifka die op een botje kauwt)  is met de Nikon Coolpix genomen..

Reactie schrijven

Commentaren: 0