16e tot 18e week

De tijd gaat hard, Rifka groeit snel. Veel te snel eigenlijk.

 

Rifka past zich goed aan de afgelopen weken, nadat wij weer aan het werk moeten. Alleen blijven gaat goed, dat is een zorg minder. We maken toch best wel lange wandelingen voor een pup. De regel om maar 5 minuten per maand langer te wandelen is volgens mij nogal onzinnig. Als je de straat uitbent zit je al aan 5 minuten...En een pup moet natuurlijk ook veel goede ervaring met socialiseren op doen, dat lukt niet in de huiskamer! Dus we gaan naar de markt, bij mensen op bezoek, gaan wachten aan de kant van de weg , we spelen met heel veel honden en wat we vooral heel veel doen, is zwemmen. Rifka is echt GEK op zwemmen!!  

Park Angerenstein is ons geliefde toevluchtsoord, maar ook de andere Arnhemse parken zoals Mariëndaal en Sonsbeek,  helder water, schone beekjes en andere honden en mensen, Plekken waar je lekker kunt spelen en rennen.

Rifka weegt inmiddels (niet gewogen) rond de 14 kilo en is ongeveer 43 cm hoog. De ene dag lijkt ze nog lange poten te hebben  terwijl de volgende dag haar rug ineens langer lijkt. Wel groeit ze redelijk stabiel (dus niet de voorkant sneller dan de achterkant of andersom)

Wat opvalt is dat haar staartharen langer gaan worden, haar broek aan de achterkant lichter en de vacht wat roder lijkt te worden. Ze krijgt ook de typische lichte baan over de schouderbladen. De tandenwissel is duidelijk begonnen, ze kauwt zich een weg door een heleboel botjes heen en bij gebrek daaraan, pakt ze een slipper van Mirjam.. ook lekker!

Inmiddels is ze uit haar Red Dingo tuigje gegroeid en draagt ze een halfcheck halsband van My K9, met haar naam erop geborduurd.. Binnenkort willen we daar ook een tuigje bestellen.

 

Eten doet ze goed. Niet zulke drama's als met Yuli. Ze eet graag Yoghurt, kwark,...brokjes (ze heeft geen voorkeur voor een bepaald merk) en KVV. Ook vis vind ze lekker (iets dat Yuli met lange tanden eet)

 

Een opmerkelijk verschil in gedrag is dat Rifka zich ontwikkeld als een echte knuffelhond, die graag bij je komt zitten, je kusjes geeft en contact gaat liggen. S'ochtends worden we wakker met een paar koolzwarte oogjes die je recht aankijken en de "wind"van een wapperend staartje. Ze springt dan even op bed om ons wakker te wassen en een knuffel te geven.

 

Yuli en Rifka gaan goed samen. Nadat Yuli een paar weken geleden een week lang bijna dagelijks Rifka corrigeerde, lijkt het alsof de relatie nu wat stabieler is. Rifka weet wat ze mag en niet mag van Yuli en let goed op Yuli. Buiten is Yuli nog steeds Rifka's beschermer en leermeester. Wanneer er honden zijn die te ruw met Rifka omgaan, springt Yuli er tussen en laat haar grom horen en haar tanden zien. Rifka verdwijnt dan meestal achter Yuli's rokken.

 

Opvallend is wel, dat Yuli, die bang is voor onweer, gek genoeg wat steun aan Rifka lijkt te hebben. Ze lijkt iets minder bang te zijn! Rifka zelf vind het onweer niet eng. Maar leidt Yuli af, door met haar te willen spelen, speelbuigingen en ook te troosten, door haar mondhoeken te likken...

Tessa, Yuli 's vriendin is natuurlijk voor Rifka ook een groot voorbeeld. Van Tessa leert ze chillen in het water en "cool"zijn, als het om drukke andere honden gaat. Net als Tessa kan Rifka een sterke eigen wil tonen. Gelukkig komt ze tot op heden nog wel terug als we roepen...

 

Oja, en de puppycursus is ook weer begonnen.

Inmiddels kan ze redelijk goed lopen met een slappe lijn en het samen met Yuli aan de lijn lopen gaat ook goed. (althans meestal..)

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0