van 13 tot 15 weken

Foto's genomen op diverse plaatsen in de 13e tot 15e week

Rifka heeft kennis gemaakt met Yuli's hondenuitlaat Steve. Het is de bedoeling dat ze als wij weer aan het werk moeten- na de vakantie - ze samen met Yuli door Steve wordt opgehaald en uitgelaten. We zijn ook verder gegaan met winkeltraining. Bij het marktplein op de Geitenkamp, de dierenspeciaalzaak, de slijter, het postagentschapje, de brillenwinkel en de drogist. Toen we langs de kroeg liepen, stormde ineens vanuit het niks een herdershond op ons af, die Rifka aanviel. Dat was schrikken. Rifka gilde als een mager speenvarken. Daarna even bij de brillenwinkel naar binnen waar een lieve golden retriever is, Ik denk dat ze binnen 1 minuut van de schrik bekomen was. Op de terugweg weer langs de herder. Die lag daar nog buiten, maar deed niks. Rifka keek hem aan maar liep er met opgeheven hoofd langs......Ook wat nieuwe "alleen laat" dingen uitgeprobeerd, en rauwe kalkoennekken, voor kauwplezier. En dan de eerste puppyles buiten ons eigen huis, in het Horsterpark. We gaan langs de kinderboerderij/speeltuin met  schaapjes (als je blaft doen ze niks) allerlei soorten vogels, konijntjes, Lama's (ofzoiets) Geitjes, kinderen en natuurlijk een heleboel hondjes. En toen echt "lessen". Op het programma stond netjes naast de baas lopen,(oefenen zonder lijn) zitten als baasje stilstaat en contact maken en weer verder lopen. En daarna nog even "lopen aan de lijn zonder bijten en trekken"..alles nog steeds met behulp van de "touchhand en wat lekkers als beloning & trainings hulp.

 

Het alleen laten is nog wel een uitdaging. We oefenen natuurlijk regelmatig, maar nu moeten we langzamerhand weer werken, dus gewapend met gevulde Kong en allerlei kauwdingen en speeltjes gaat Rifka in de keuken. Op maandag de eerste testcase, een uur of 2 alleen, nadat Peter haar uitgebreid heeft uitgelaten (en moe gemaakt)  Het gaat goed. Als ik aan het eind van de middag thuiskom is het stil...maar zodra ze de auto portier hoort dichtslaan, begint madame te blaffen. 

 

Titer testen:

3 weken nadat we bij Tannetje Koning zijn geweest, hebben we een vervolgafspraak om nogmaals te kijken hoe het nu met de titer voor Parvo staat, die de vorige keer lager was dan de andere titers. Parvo is nu helemaal weg, de rest is nog helemaal goed. Dat betekent dus dat ze alleen geent hoeft te worden tegen Parvo, en niet tegen de andere componenten van de cocktail. Ik besluit wel om haar toch voor Weil te enten, omdat ze zo'n onzettende waterrat is...Rifka weegt nu trouwens 10,9 kilo. Keurig een kilootje in de week gegroeid.

De eerste keer met de hondenuitlaat Steve mee, gaat goed. Peter is wat later begonnen en Steve komt haar na de middag ophalen. Ze vond het leuk, alleen de bus...mmm.. daar moet ze nog even over nadenken...

 

Ook nog een keertje puppycursus in het Horsterpark. De laatste privéles. Dat is leuk, een soort parcours met allerlei verschillende oefeningen. Na een vakantiestop gaan we als het goed is weer verder trainen....

 

Natuurlijk gaan we zelf ook weer verder met de socialisatie. Bij het marktbezoek merk je dat meer onder de indruk is van mensen en geluiden om haar heen. Voorzichtig dus verder trainen hiermee, zonder te veel druk en overbelasting.

 

 

Puppy cursus bij hondenschool Samen Onderweg, Een spannend parcours!

Reactie schrijven

Commentaren: 0