leeftijd 12 weken

Rifka krijgt haar ontbijt, net als Yuli, niet zomaar in een bak. Ze moet er een beetje moeite voor doen. Hiervoor vullen we de kong met brokjes en die "stuffen" we met wat van de Tubi (soort tube met hondenleverworst of zalmworst) Soms krijgt ze een Yoghurt, dat ze heel lekker vindt. Mevrouw wil graag het onderste uit de pot.

In tegenstelling tot Yuli vroeger is Rifka totaal geen slechte eter. Ze eet alles wat we haar voorzetten. De ochtend maaltijd bestaat uit brokjes en of Yoghurt. De avondmaaltijd uit vers vlees (KVV) Deze week zijn we voor het eerst begonnen met het geven van een kalkoen nek, en runderkraakbeen, zodat ze leert kluiven. Dat kan van pas komen als ze gaat tandenwisselen en later bij het schoonhouden van de tanden. Beiden gingen er in als pannenkoek.

 

We zijn deze week ook verder gegaan met alleen laten. Rifka vind dit echt niet leuk. Ze blaft de hele boel bij elkaar. Vooral als ik (Mirjam) wegga. Hoe lang dit duurt? Zeker 15 minuten. Dit moeten we nog goed oefenen. Binnenkort moeten we weer aan het werk!

 

Vreemde mensen en de lift.

Wat we ook geoefend hebben is contact met vreemde mensen. Ik ben naar mijn werk gegaan, waar mensen met een beperking werken. Rifka vond de lift naar boven een beetje eng, maar na een beetje aanmoediging met een koekje ging dit zonder problemen. Ze heeft leuk gespeeld met een aantal clienten, natuurlijk ook weer met iets lekkers, gaf ze kusjes en liet ze zich knuffelen. Op een bepaald moment liep ze ineens weg... Dat was het signaal voor mij of te vertrekken. En ja hoor... Toen moest ze plassen! Ze was daarna wel doodmoe van alle indrukken.

 

Van de week ook nog een beetje "restaurant training"gedaan. Baasjes gaan graag uit eten en we willen natuurlijk ook graag dat onze honden zich in een restaurant weten te gedragen. Gelukkig heeft Rifka dit keurig gedaan. Lekker onder de tafel gelegen. Toen we opstonden om naar huis te gaan kreeg ze natuurlijk de volle aandacht! Buiten gekomen, gaf ze aan dat ze even een plasje moest... keurig hè!

 

Puppytraining.

Op donderdag stond de puppy training van Elisabeth weer op het programma. Dit keer door de hoepel lopen. Rifka vond het eerst een beetje spannend, maar al snel werd het normaal. Je ziet net als bij veel Eurasiers dat ze snel haar aandacht verliest als ze iets kent. Dan moet je de oefening versnellen of iets veranderen, bijvoorbeeld door even met de hoepel te schudden (er zit iets van rijst in, dat lawaai maakt) . Toen het ging regenen zijn we naar binnen gegaan.

Daar hebben we geoefend met het in toom houden van haar blafgedrag. Rifka blaft als ze iets wil. Voedsel, spelen, uit, ergens langs... Toch wel een aandachtspuntje!

Om dit te corrigeren, gebruiken we de beheersingsoefening. In één hand het voer in een bakje, en alleen als ze gaat zitten en je aankijkt zonder te blaffen, krijgt ze een brokje. Na een keer of 3 heeft mevrouw door wat de bedoeling is. Het valt op hoe snel ze dit doorheeft, want s'avonds doe ik het met haar bak met versvoer, en ze doet het keurig zonder te blaffen!!

Natuurlijk ook nog wat puppysit-ups en touches gedaan en geleerd om "Plaats"te gaan! Ook dit heeft ze snel door.

De rest van de week oefenen we dit. Ze doet het overal keurig. Zelfs (maar met een lichte aarzeling) als Yuli meedoet en op haar kleedje gaat liggen!!

Dit was de laatste les bij ons thuis. Volgende les gaan we er op uit, naar het Horsterpark in Westervoort. We moeten hoognodig oefenen met aan de lijn lopen, want dat vind Rifka niet zo heel leuk.....

Natuurlijk zijn we ook weer lekker wezen wandelen op de heide en in het park. Ze daagt de grote honden steeds meer uit, zo ook Yuli en Tessa.... op deze foto zie je de kleine Draak Rifka die Yuli besluipt.....

Reactie schrijven

Commentaren: 0