week 11-12

Maandag een rustdag, dinsdag een belangrijke dag, we gaan naar de dierenarts,

Titer bepalen:

Tannetje Koning van "de Oase"in Otterlo. We hebben besloten om Rifka te laten titeren, Door de titer te laten bepalen van Parvo, HCC en hondenziekte weten we precies waartegen Rifka nog voldoend beschermd is vanuit haar vorige enting en waarvoor we wel moeten enten. Wat blijkt? Alle bescherming is nog voldoende, alleen parvo is wat minder dan optimaal. Over een week of 3 terug.Rifka op de weegschaal en weegt nu 7.5 kilo. Tannetje is tevreden. Rifka is een gezond pup die prima op gewicht is.

Ook Yuli is getiterd. Zij is optimaal beschermd en hoeft dus niet gevaccineerd te worden.(haar laatste cocktail enting is 3 jaar geleden geweest)

We hebben daarna een kopje koffie op een terrasje genomen en terug Arnhem zijn we in het park Angerenstein lekker wezen picknicken. Rifka en Yuli hebben lekker gezwommen in het heerlijk frisse water.

Omdat we merkten dat Rifka de auto's en de mensen in de winkelstraat toch wel wat spannend vond, zijn we ook nog naar winkelcentrum Presikhaaf gegaan. Daar zijn we wat winkels in en uit gelopen, werd ze aangehaald door vreemde mensen. Boodschappen karretjes die vlak langs haar reden en hebben we wat gegeten op een terras, waar Rifka heerlijk ging liggen slapen onder de tafel, net als Yuli haar grote voorbeeld.

vrijdag was het weer tijd voor een nieuwe puppycursus. De oefening "touch" en de beheersingsoefeningen verder geoefend, wat aandacht besteed aan het omdoen van het tuigje (waar Rifka ineens geen zin meer in had) en daarna lekker koekjes gezocht in de ballenbak, in een omgekeerde paraplu en tussen de ballen in de omgekeerde paraplu. Tenslotte puppy sit -ups geoefend. Hierbij wordt de touch hand gebruikt om de commando's "zit"en "down"(of af) aan te leren. Nou... dat was in één keer raak...

Natuurlijk ook nog even op bezoek bij andere mensen, wat ook belangrijk is voor een pup; "op bezoek gaan en je gedragen" en zaterdag weer een beetje "winkeltraining" gevolgd door een bezoek van Lani en zijn baasjes. (een andere hond dus bij ons thuis) . Wandelen op de heide blijft leuk en spannend.... en de grote zwarte vogels wegjagen ook!!

 

Yuli en Rifka

Buiten ons huis is Yuli nog steeds RIfka's steun en toeverlaat. Wanneer er iets engs is, schiet Yuli te hulp. Rifka is eigenlijk nergens bang voor en als er iets spannend is vertrouwd ze op Yuli.

Yuli vind thuis dat Rifka nogal brutaal is. Zo nu en dan krijgt Rifka een pittige terechtwijzing van Yuli.  Rifka jammert dan alsof ze levend gevild wordt, en Yuli gaat dan een beetje paniekerig naar haar toe, en checkt of pupsel niet te veel pijn heeft. Maar een paar seconden daarna is er niks meer aan de hand. Wel zorgen deze korte schermutselingen dat we ons er van bewust zijn dat we beide honden aandacht moeten geven. Dus we gaan steeds vaker met één van de honden alleen een stukje wandelen, zodat ze allebei individueel aandacht krijgen.

 

Alleen zijn

Ook zijn we begonnen met korte "alleenlaat momenten". Heel even in de auto, heel even naar buiten, .... even uit het zicht naar boven. Rifka vind het niet leuk... ze blaft om aan te geven dat we snel terug moeten komen.....Natuurlijk doen we ook de spelletjes met haar, zoals een doek om ons hoofd en dan "kiekeboe".  Dat vind ze leuk....

Reactie schrijven

Commentaren: 0