leeftijd 10 tot 11 weken.

Rifka past zich snel aan bij ons thuis. Yuli reageert heel goed op de aanwezigheid van het nieuwe gezinslid. De slaapplaats, een tentje, vind ze erg leuk om in te liggen.

 

 

De eerste ochtend gaan we al vroeg samen wandelen en neemt Yuli een beschermende houding aan bij d nadering van een hond die nogal hard blaft en gromt als wij naderen. Ze gaat voor Rifka staan in een hoge houding.

Rifka doet Yuli in alles na. Ze loopt keurig los naast me en houdt me goed in de gaten.

De eerste week staat in het teken van kennismaken met onze omgeving.

 

Een wandeling in park Angerenstein, ontmoetingen met vreemde mensen, kinderen en andere honden, een bezoek aan het ziekenhuis met mensen die moeilijk lopen of in een rolstoel zitten, in de lift, wandelen aan de lijn, wandelen op de heide (Rozendaalse Veld) en Mariëndaal. En lekker in het water spelen (Rifka is duidelijk een echte waterrat!!)

Voor de langere wandelingen hebben we een buggy gekocht, waar Rifka als ze moe is even in gaat.

Thuis doen we veel spelletjes. Eén van haar favorieten is de Kong. Die stuiterd zo leuk en als ie weg springt, vallen er soms ineens zomaar lekkere dingen uit!!

Het valt ons op dat Rifka zich heel goed hecht, zich snel aanpast aan nieuwe dingen, geinteresseerd en nieuwsgierig is en al heel goed naar haar naam luisterd.

 

Bijtrem:

Het meest opvallende is dat ze het typische harde bijtgedrag niet vertoond. Ze is heel zacht in haar mond en houdt je handen wel vast met haar scherpe tandjes, maar weet heel goed haar krachten te doseren. Destijds toen we Yuli kregen leken onze armen wel gatenkaas, vol met tandjes van onze "schattige"pup...

 

Pupppycursus.

Vrijdag staat ook de eerste puppyles op het programma. 

De oefening die wij van Elisabeth van hondenschool "Samen Onderweg"  leren is de "touch". Hiervoor is het de bedoeling dat ze leert om onze hand met haar neusje aan te raken als wij de hand bewegen. Doet ze dat keurig, krijgt ze iets lekkers als beloning.

De volgende oefening is een oefening in beheersing. Beheersing is belangrijk in veel situaties. De basis ligt er in dat je hond contact met je maakt. We leren dit door een open hand gevuld met lekkere dingen voor haar neusje te houden. Als ze iets wil pakken, doen we de hand snel dicht. De bedoeling is dat ze oogcontact maakt en dat dit dan beloond wordt met het begeerde "lekkers".

 

Ook het bijtgedrag van Rifka komt ter sprake. Elisabeth bevestigd wat wij vermoeden, dat haar leeftijd ook te maken heeft met het reeds goed aangeleerd hebben van de bijtrem. Elisabeth heeft ook de ervaring dat oudere pups die wat langer bij de fokker zijn geweest het bijten wat minder hard doen.

 

Leuke oefeningen!! Zowel voor Yuli als voor Rifka

Reactie schrijven

Commentaren: 0