de voorbereidingen

10 juni is het zover. Dan gaan we naar Duitsland om Rifka op te halen. Hier op de foto was ze een week of 5. We hebben gehoord dat ze flink gegroeid is en dik over de 6 kilo.

Natuurlijk zijn we flink bezig geweest met de voorbereidingen. Als je een pup uit het buitenland haalt heb je te maken met de invoereisen, de exportpedigree, het overschrijven van de stamboom en sinds 1 april van dit jaar moet de chip ook geregistreerd worden in een databank.

 

Natuurlijk zijn we op zoek geweest naar een geschikte puppycursus. We hebben gekozen voor hondenschool "samen onderweg". En natuurlijk moeten we ook kijken naar het vaccinatieschema, dat in Duitsland iets anders is als in Nederland. We gaan daarom naar Tannetje Koning (de Oase/Otterlo) voor een titerbepaling. Zo weten we precies welke vaccinaties Rifka nodig heeft en welke niet. 

In 10 jaar tijd is er ook op de hondenvoer markt veel veranderd. De tijd dat je naar de dierenwinkel ging voor een "goeie brok" is voorbij. We hebben besloten om Rifka, net zoals we bij Yuli al jaren doen, groot te brengen op een mengsel van brokjes en KVV. (kant en klaar rauw voer)

Een mandje hebben we nog, een kussen als ze dat verkiest ook. We moeten nog op zoek naar iets van een traphekje of zo, om er voor te zorgen dat ze niet naar beneden kukelt, de trap af, als ze 's nachts op onderzoek uit wil gaan...

Maar een prachtig oranje tuigje is gisteren geleverd... 

Hebben we nog meer nodig??

Oja.. een stukkie kunstgras, om in de woonkamer te leggen, v.w. de gladde parketvloer

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Elisabeth (woensdag, 05 juni 2013 21:58)

  Wat een super leuk stukje heb je geschreven en wat een leuk hondje is Rifka!

  Ik wens jullie een goede reis en kijk uit naar de eerste kennismaking met haar :)

  Groetjes,
  Elisabeth